Muitten kirjabloggareitten innoittamana teenpä itsekin ensimmäisen vuosineljänneksen kirjanlukusaldo-postauksen. Yhteensä tuli luettua aika kivasti: 21 kirjaa. Koska kieltäydyn vertaamasta itseäni muihin ihmisiin, vertaan itseeni: tulos on minulle erittäin hyvä! Näyttäisi että olen saanut lukuintoni nostatettua, sillä koko viime vuoden aikana luin vain 43 kirjaa, joka sekin on minulle paljon.
Kun katselee tänä vuonna lukemiani kirjoja, tuntuu että olen lukenut jo mahdottoman monta hyvää. Näistä kuitenkin erottuu viisi aivan mahtavan parasta. Nämä kaikki olivat niin minulle.
Deborah Levy: Uiden kotiin
Kuuluisan englantilaisrunoilijan perheloma Ranskassa keskeytyy, kun huvilan uima-altaassa eräänä päivänä kelluu punatukkainen tyttö. Kukaan ei ymmärrä, miksi runoilijan vaimo kutsuu tytön perheen vieraaksi. Linnunluinen vieras änkyttää tarkkoja huomioita lomailijoista, eikä salaisuuksia voi pitää enää edes itseltään. Fabriikki kustannus
Selittämättömistä syistä hyvä kirja. Jotenkin uhkaava. Taiteellinenkin vaikka en sellaisesta normaalisti perusta, kun en taiteesta mitään ymmärräkään.
Blake Crouch: Pimeää ainetta
"Oletko tyytyväinen elämääsi?" ovat viimeiset sanat, jotka kvanttifyysikko Jason Dessen kuulee, ennen kuin naamioitunut sieppaaja kolkkaa hänet. Kun Jason tulee tajuihinsa, maailma tuntuu nyrjähtäneen sijoiltaan. Enää hän ei ole nukkavieru fysiikan professori vaan juhlittu nero, joka onnistui siinä missä luuseri-Jason epäonnistui. Paitsi että pian unelma osoittautuu painajaiseksi. Seuraa kiihkeä pakomatka rinnakkaistodellisuuden syövereihin, sinne missä odottaa Jason Dessenin pahin vihollinen. WSOY
Yksinkertaisesti hyvä trilleri. Crouch osaa. Ei lisättävää.
Anne Leinonen: Metsän äiti
Suolla surmattu tyttö. Mökkiinsä palanut mies. Metsä, joka hengittää.
Vihainperän käkkyrät männyt ovat sukupolvien saatossa nähneet paljon. Riina palaa vuosien jälkeen töihin kotiseudulleen ja törmää rauhallisen maalaiskylän sinnikkääseen vaikenemiseen. Onko nuoren naisen surmaaja yhä vapaana, ja miksi Riinan valvepainajaisissa toistuu yhä uudestaan kuva mökkiinsä palavasta miehestä? Kun naapurin kellarista löytyy kuollut mies, Riinan on pakko alkaa tutkia Vihainperän menneisyyttä. Miten hänen hulluksi tullut äitinsä liittyy näkyihin – ja onko hän itse vaarassa? Metsän äiti on kertomus suvun painolastista, sovituksesta ja uhrista, joka on aina annettava. Atena
Muutkin kuin Mia Vänskä osaavat kirjoittaa kotimaista kauhua!
Hanna Hauru: Jääkansi
Jääkansi on 1950-luvun taitteeseen ajoittuva kertomus tytöstä, jonka elämässä arvostus ja rakastaminen muuttuvat vieraiksi sanoiksi. Tytön isä on kaatunut rintamalla ja äiti ottaa uuden miehen, johon sota on jättänyt arpia. Kokemuksiensa riivaama mies tekee perheen kotimökistä maanpäällisen helvetin, ja lopulta tyttö pakenee kotioloja pestautumalla työhön sairaalaan. Naiseksi varttuneena hän palaa viimeisen kerran kotimökkiinsä vapautuakseen lopullisesti menneisyyden varjon alta. Like
Minimalistisen mahtava!
Marisha Rasi-Koskinen: Vaalenpunainen meri
Vaaleanpunainen meri on kokoelma vangitsevia ja taianomaisia novelleja isistä ja heidän lapsistaan, rakkauden ja läheisyyden kaipuusta hajoavassa maailmassa. Entä sitten jos isää ei ole olemassa, ei edes sellaista sanaa. WSOY
Tästä tuli kylmiä väreitä.
Sitten kuitenkaan aivan lähtemätöntä vaikutusta eivät tehneet nämä kirjat, vaikka aluksi luulin niin. Nämä ovat kaikki kauniita kirjoja, joita suosittelen kaikille.
Aino Kivi: Maailman kaunein tyttö
Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla
Mari Manninen: Yhden lapsen kansa
Helmi Kekkonen: Vieraat
Outoa viehätystä oli näissä kirjoissa, joita yhdisti se, että vastoin olettamuksiani antauduin tarinan valtaan tosi mielissäni. Jokainen näistä osasi hyvin kuljettaa tarinaa.
D.H. Lawrence: Lady Chatterleyn rakastaja
Stephenie Meyer: Kemisti
Jessie Burton: Nukkekaappi
Nicci French: Ihon alla
Nämä varmaan unohtuvat pian. Muistojen kirjaa ja Kiintymyksiä yhdistää se, että molemmat olivat aika tunteita herättämättömiä kirjoja. Matilaisen ja Onkelin kirjat taas kertoivat raadollisesta maailmasta, johon Onkeli ei saanut minua eläytymään täysillä. Matilaisen kirjaan eläydyin, mutta kirja oli elossa vain lukuhetkensä, eikä mikään siinä jäänyt "vaivaamaan".
Pekka Matilainen: Takaisin nollapisteeseen
Petina Gappah: Muistojen kirja
Kreetta Onkeli: Ilonen talo
Hasbún: Kiintymyksiä
Pieniä pettymyksiä olivat
Johathan Shaw: Narcisa (halusin niin tykätä tästä)
Marisha Rasi-Koskinen: Eksymisen ja unohtamisen kirja (kuten tästäkin)
Suuria pettymyksiä sen sijaan olivat nämä. Näissä ei oikein ollut mitään minulle. Mutta sinnillä mentiin loppuun asti.
Jukka Laajarinne: Pinnan alla pimeä
Jari Tervo: Matriarkka
Kiva kooste! Tälläisen voisikin totetuttaa, kun sitten taas nuo kerran kuukaudessa tehdyt koosteet vaikuttaa turhan työläiltä. Ihana muuten tuo ensimmäinen kirjankansikollaasi, värikäs<3
VastaaPoistaPimeää ainetta ja Maailman kaunein tyttö ovat olleet minulle nappivalintola. Jääkansi ja Eksymisen ja unohtamisen kirja kiinnostaa.
Hauskoja värisuoria tuli kieltämättä. Kirjan kansilla on mulle muutenki iso merkitys, usein valitsen kannen perusteella luettavaa.
PoistaNuo 2 viimesenä mainitsemaasi kannattaa lukea, mulla vain oli hankaluuksia hahmottaa eksymisen ja unohtamisen kirjan tapahtumia.
Kiva kooste ja hyvä jakaa tolleen eri kategorioihin, mitkä iski parhaiten jne. Upea määrä luettuja, olet tainnut saada blogista lisäpuhtia lukemiseen? :) /Tiia
VastaaPoistaTiia, ehdottomasti olen, en oo vuosiin lukenu näin paljon. Tämmöselle erakkoluonteelle tässä on hyvä harrastus. ;)
PoistaUiden kotiin jätti ihan samanlaiset fiilikset minulle. Hypnoottinen teos!
VastaaPoistaJustiin niin! Ihanaa että tykkäsit :) Eipä taida olla Levyltä muita kirjoja suomennettu tähän mennessä, jos on niin huutakaa!
PoistaKiva kooste! Laitoin heti varaukseen tuon Uiden kotiin. Kiinnostuin siitä jo jokin aika sitten, mutta sitten se jotenkin unohtui... :)
VastaaPoistaMahtavaa, kun se kirja saa uusia lukijoita! ;)
PoistaKiitos kirjavinkeistä, sain täältä monta uutta kirjaa lukulistalleni!
VastaaPoistaIhana kuulla! Nyt vaan lukemaan. <3
Poista