Lähikirjaston varatuimmat ja odotetuimmat

Sairaspäivän kunniaksi ajattelin tutustua lähikirjastoni nettisivuihin ja katsastaa, mitkä kirjat ovat tämän hetken varatuimmat. Listaa selaillessani ei kyllä tulisi mieleen, että tällä seudulla (muistaakseni) asuu suhteessa Suomen nuorin väestö... 

1.

Ykkössijalla on Presidentti ja toimittaja. Tämä on yllätys, mutta ei kovin suuri. Kekkonen on legenda. Monesti olen kuullut itseäni viisaammilta, että Kekkonen oli viimeinen hyvä presidentti. Kun hän jotain sanoi, niin myös tehtiin, eikä vastaan sanonut kukaan. Olikohan niinkään, mutta näin olen kuullut.

Tähän minulla on "omaakin" sanottavaa. Sain pari viikkoa sitten mahdollisuuden käydä Kekkosen synnyinkodissa, Lepikon torpassa. Voin ehdottomasti suositella reissua muillekin. Paikka oli ihastuttava sisältä ja ulkoa. Meillä oli väkeä matkassa niin paljon, että hyvä kun sisään mahduttiin. Pienemmällä porukalla pysähtynyt tunnelma olisi luultavasti tehnyt vielä suuremman vaikutuksen. Itse kirjasta en tiedä mitään, onko joku lukenut?

Lepikon torppa.
Torpan sisältä.Lainattu yhteensä: 23
Lainattu tänä vuonna: 23
Varauksia: 41


2.

Seuraavalla sijalla on juuri ilmestynyt Laila Hirvisaaren Hiljaisuus. Nyt täytyy myöntää, että vaikka nimi on tuttu, niin Hirvisaarta en ole koskaan lukenut. Enkä tiennyt sen olevan näin suosittu. Ehkä siis pitäisi tutustua. 


Kirjaa kuvataan näin: "Riipaiseva tarina yksinäisen lapsen peloista ja salaisuuksista. Eletään sodanjälkeistä aikaa pienessä kylässä lähellä itärajaa. Inga on luokan kummajainen. Isovanhempien hoivissa kasvanut yksinäinen tyttö lukee paljon ja on kiinnostunut avaruuden ilmiöistä, mutta on lakannut puhumasta ja hoitaa koulutehtävänsä kirjoittamalla. Esiliinantaskuvihko täyttyy kysymyksistä ja vastauksista. Opettajalta ei riitä ymmärrystä, luokkatoverit pilkkaavat Nilkku-Inkuksi. Päiväkirja ja mielikuvitusmaailma ovat tytön pakopaikka ja pelastus. Kesävieraaksi saapunut poika lohduttaa ja auttaa viimein kohtaamaan menneisyyden kauhut. Pitkään vaietuista sota-ajan tapahtumista lähtenyt tarina saa yllättävän lopun."

Lainattu yhteensä: 0
Lainattu tänä vuonna: 0
Varauksia: 26


3.
Mari Jungstedt, Luvattu maa. Tätä odotetaan ilmestyväksi ensi kuun loppupuolella. Odotatteko te? Jungstedtiä en ole lukenut."Lomaidylli järkkyy Kanarian saarten turistirannoilla.
Lomakohteisiin tehtyjen iskujen sarja järkyttää niin turisteja kuin paikallisia. Toimittaja Sara Moberg ja ex-poliisi Kristian Wede yhdistävät jälleen voimansa tutkiakseen tapauksia. Jäljet johtavat kauas, aina 1950-luvulle ja skandinaavituristien ensimmäisiin Kanarian-matkoihin asti.
San Agustíniin eläkepäivikseen asettunut Bengt Andersson taas havahtuu humalaisesta unesta ja löytää vaimonsa kuoliaaksi pahoinpideltynä. Hänellä ei ole muistikuvia edellisillasta – hänkö tämän kammottavan teon on tehnyt?"

Lainattu yhteensä: 0
Lainattu tänä vuonna: 0
Varauksia: 24


4.


Enni Mustosen Ruokarouvaakin odotetaan. Mustonen on 87-vuotiaan mummini lempikirjailija. Yritin joskus lukea Paimentyttöä, mutta se jäi minulta valitettavasti kesken. Tuolla se hyllyssä odottaa, oikeaa hetkeä."Rakastettu piikatyttö Ida Eriksson on ottanut paikkansa itsenäisenä naisena, jonka täysihoitolassa vierailevat Suomen kulttuurielämän merkkihenkilöt.Ida ja hänen tyttärensä Kirsti ovat asettuneet Tukholmaan. Yllätysperinnön myötä haave kotiinpaluusta ja itsellisestä elämästä toteutuu: hirsihuvila Albergan perukoilla kunnostetaan täysihoitolaksi.Idan ruokapöydässä ja vinttikamareissa viihtyvät Eino Leino, L. Onerva sekä muut kulttuurielämän kirjattomat ja karjattomat. Miten Ida ja hänen vieraansa selviävät, kun Alberga muuttuu sisällissodan taistelukentäksi?Elämänmakuisessa suosikkisarjassa pääset kurkistamaan suomalaisten merkkihenkilöiden arkielämään kuin Downton Abbeyssa ikään."Ja nyt keittämään lisää inkivääriteetä, syömään tummaa suklaata ja jos jostain saisi vielä vähän rommia niin lähtisiköhän sillä flunssa.. ! Pahoittelut vielä kaikista kirjoitusvirheistä, joita en ehkä huomannut.

HUOM Kursiivilla olevat tekstit kopioituja.

Kommentit

 1. Laila Hirvisaarta en ole itsekään lukenut, vaikka vanhempien kaapissa taisi noita kirjoja olla muutama kun kurkistin viimeksi. Taitavat olla mummoni vanhoja kirjoja. Pitäisi joskus joku edes lukea, niin tietäisi minkälaisia kirjoja mummo on aikanaan lukenut. Laila oli muistaakseni hänen lempikirjailijansa.
  Presidentti ja toimittaja kirjastakaan en oikein mitään tiedä, enkä Jungstedtiäkään ole lukenut. Myöskään Mustosen kirjat eivät ole tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas kerran joutuu toteamaan, että niin paljon kirjoja ja niin vähän aikaa. (: Ehkä tosiaan pitäisi tutustua, joskus oman mukavuusalueen ulkopuolelta löytyy ihan mahtavia helmiä.

   Poista
 2. Kiinnostava lista! Itse varaan kirjastosta jatkuvasti paljon kirjoja, mutten kyllä mitään näistä :) Mustonen kuuluu minunkin mummini suosikkeihin. Itse olen lukenut tähän samaan sarjaan kuuluvat kirjat kipeänä ollessani. Sopiva yhdistelmä historiaa, satua ja lohdullista arjen kuvausta flunssavuoteen pohjalle. Hirvisaari kuuluu mummin suosikeihin myös, ja itsekin luin nuorempana muutaman, mutta leipiinnyin. Kekkonen voisi kiinnostaa, mutta saakohan parhaat palat lukea lehtijutuistakin? Dekkareiden suhteen olen todella valikoiva, eikä Jungstedt houkuttele. Taitaa tosiaan kertoa tuo suosikkilista varausten tekijöiden keski-iästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taitaa olla että tällä paikkakunnalla nuoret ei paljon kirjastossa käy. Ei niitä siellä juuri näykään. Heidän houkuttelemisessa olisi kirjastotoimella työtä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fiona Barton: Leski (2018)

Vuoden 2017 luetuista kirjoista

Cecilia Samartin: Nora & Alicia (2012)