Halloween-haastekooste


Päätin tarttua Yöpöydän kirjat -blogin Halloween-lukuhaasteeseen (1.-31.10.2016) sillä syystunnelmointiini kuuluu joka tapauksessa olennaisena osana jännärien lukeminen. Kauhu on kirjalajeista rakkainpani, ja sieltä erityisesti ajan patinoimat teokset. Niina oli blogissaan koonnut mukavan listan ehdotuksia, joista sain valittua luettavat kirjat vaivattomasti. 
Luin haasteeseen seuraavat viisi. 

Jeff Long, Tilinteon hetki 
Jälkipyykki: Mukiinmenevä trilleri. Nyt kun olen antanut lukukokemuksen hautua, voin todeta, että kirja oli lukemisen arvoinen. Näen vieläkin mielessäni elävästi kirjan salakaupungin. Voisin kuvitella lukevani lisää Longia.

Marko Hautala, Unikoira
Jälkipyykki: Hautalaa luen ehdottomasti jatkossakin. Pidin hänen henkilöhahmoistaan, kuvasin niitä raikkaiksi ja olen edelleen samaa mieltä. Kirjassa oli myös yllättävää tilannekomiikkaa. Ihana, erilainen kauhukirjailija!

Anne Rice, Veren vangit
Jälkipyykki: Veren vangeista tykkääminen tuntui jollain tapaa väärältä. Mutta tämä oli kirjoista se, joka sai minut menemään nukkumaan myöhemmin, sillä tahdoin vain lukea ja lukea. Siirryn jatko-osaan piakkoin. 

Aino Kallas, kokoelma joka sisälsi Reigin papin, Barbara von Tisenhusenin ja Sudenmorsiamen
Jälkipyykki: Se, että pidin Aino Kallaksesta, yllätti kaikkein eniten. En ollut kuullut kirjailijasta aiemmin ja mielestäni Kallasta saisi mainostaa enemmän. Tämä oli mystinen kokemus, suosittelen.
Bram Stoker, Dracula 
Jälkipyykki: Emmin kirjastossa lainata Draculaa. Sivumäärä tuntui isolta, mutta lopulta 600 sivua ei ollut tämän klassikon kanssa yhtään liikaa. Rakastuin herrasmies van Helsingiin ja ylipäätään kirjan tunnelmiin. 
  
Niinan listalta olin jo lukenut Stephenie Meyerin Houkutuksen, Edgar Allan Poen Korppi ja kultakuoriaisen sekä muita kertomuksia, Maggie Stiefvaterin Väristyksen ja Stefan Spjutin Staalon.
Kiinnostavia olivat myös Ray Bradburyn Hullujen hautausmaan, Agatha Christien Kurpitsajuhla, Dimitri Gluhovskin Metro 2033 ja Mary Shelleyn Frankenstein, jotka siirsin lukulistaani ja luen hamassa tulevaisuudessa. Kirjailijoina minua ovat kiinnostaneet jo pitkään Erin Morgenstern ja Neil Gaiman, joihin aion tutustua. Jossain vaiheessa. 

Kommentit

  1. Meinasin jatkaa tähän haasteeseen tuota Ricen sarjaa (Veren vangiton jo luettu), mutta se vähän jäi, kun kirja olikin niin pitkä. Dracula on hieno<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dracula on syystä klassikko. <3 Onneksi lopulta päätin lainata sen, vaikka eka epäilytti.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Katsaus Halloween-haasteeseen

Kerola: Kaikenkarvainen kansa (2017)

Olga Tokarczuk: Alku ja muut ajat (2007)