Jeff Long: Tiliteon hetki (2005)


Kaupunki alkoi asua hänessä. 
Jeff Long, Tilinteon hetkiPäättäväinen Molly Drake, nuori kunnianhimoinen journalisti, matkaa Kambodzaan toiveissaan tehdä Times-lehteen vuosisadan lehtijuttu Vietnamin sodassa kadonneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksistä. Mollylla on kuitenkin huono onni matkassa ja hän saa häädön kaivauksilta. Molly ei silti tahdo lähteä Amerikkaan ennen kuin uraauurtavan lehtijutun ainekset ovat kasassa. Hän on satsannut matkaan paljon, ostanut jopa kymmenen tuhannen dollarin arvoisen kameran. Molly on jo luovuttamaisillaan, kun omituinen Luke lähestyy kahvilassa ja kertoo löytäneensä mielin määrin sotilaiden jäänteitä, ja on valmis johdattamaan Mollyn ja arkeologi Duncanin unohdettuun viidakkokaupunkiin. Matkaan lähtee myös veljensä jäänteitä etsivä kuumakalle John Kleat.

Jeff Longin yliluonnolliseksi kääntyvässä trillerissä on kaikki hyvän kirjan ainekset, mutta laimea lopputulos. En ymmärrä itsekään miksi lopputulos jäi niin vaisuksi. Ensimmäiset 150 sivua luin hurjaa vauhtia, mutta ensihuuman jälkeen alkoi valitettavasti tuntua, ettei henkilöiden kohtalo kiinnosta. Toivoin, että kirja ns. kasvaisi loppua kohden, mutta näin ei käynyt. Kirjassa oli silti upea Vietnamin miljöö jonka maisemat pystyi hyvin kuvittelemaan omaan mieleensä, ja hyvin rakennettu, salaperäinen juoni, jonka mysteerit paljastuivat vasta viimeisillä sivuilla. Ja - opin itsekin vasta nyt mitä olivat muntjakit ja punakhmerit. Eksyttävä temppelikaupunki olisi antanut miljöönä enemmänkin ainesta, vaikkapa kauhuunkin asti, mutta se jäi käyttämättä.
Kirjaa lukiessa mietin, että tämä on ihan-hyvä-perustrilleri, ilman mitään sen kummempaa kommervenkkiä, joten voin tätä suositellakin trillereistä nautiskeleville. Mitään huikeaa tai nerokasta en kokenut. Henkilöt jäivät niin etäisiksi, että se söi kirjasta paljon pois. Vietnam, temppelikaupungit ja takakannessa lupaillut "väkivaltaisen menneisyyden henget" jäivät jotenkin kosketusta vaille. Odotin enemmän.
Bloglovin'

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Katsaus Halloween-haasteeseen

Kerola: Kaikenkarvainen kansa (2017)

Olga Tokarczuk: Alku ja muut ajat (2007)